Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо се надява новите правила да не бъдат променяни поне няколко години

Алонсо се надява новите правила да не бъдат променяни поне няколко години

55
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо се надява новите правила във Формула 1 да останат поне за няколко години. Той отбеляза седмица преди началото на свободните тренировки за Гран при на Австралия, че предстоящият сезон ще е значително по-сложен от предходния.

Като пилоти ще свикнем с всичко доста бързо. Дано правилата не бъдат променяни поне няколко години. В противен случай зрителите могат да загубят доверието си в новата Формула 1, която е много сложна – обясни испанецът.

Двукратният световен шампион заяви, че новите правила в спорта са много различни от това, с което всички са свикнали.

Смятам, че всъщност тази година ще се промени същността на Гран при уикенда. Събота и неделя ще се различават много. В квалификацията ще можем да извличаме всичко от болида, ще използваме максимално задвижващата система, опитвайки се да постигнем възможно най-добър резултат. В надпреварата обаче изобщо няма да се стига подобно ниво. Миналата година към края на състезанията можеше да се дават бързи времена на обиколка с нови гуми. Този сезон ще трябва да се мисли колко гориво ти е останало, състоянието на батерията, това на гумите. Ще е необходимо внимателно да управляваш тези параметри. Новите състезателни стратегии могат да доведат до това пилотите да не карат на пълна газ до края – допълни той.

Що се отнася до това колко са подготвени той и екипът му Ферари за новия сезон, Алонсо избягва конкретните прогнози:

Началото на шампионата идва след 12 дни тестове на екипа. Аз като пилот направих 6 дни тренировки. Още няколко щяха да са полезни, като се има предвид колко неща се промениха този сезон. С всеки тур в тестовете учехме нещо ново и подобрявахме колата с доста постоянно темпо. Мисля, че това ще продължи и в Австралия.