Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо се оказа най-бърз след дъжда на Монца

Алонсо се оказа най-бърз след дъжда на Монца

65
0

Фернандо Алонсо оглави класирането по време на третия дъждовен ден от тестовете на Монца.###Фернандо Алонсо оглави класирането по време на третия дъждовен ден от тестовете на Монца.
Предишната нощ на италианското трасе валя, а сутринта се разрази истинска буря, заради което преди обяд пилотите караха съвсем малко. Условията на пистата се нормализираха следобед и отборите имаха на разположение около два часа за изпитания на сухо.
Най-доброто постижение на Алонсо (1:23.490) бе с около секунда по-бързо от резултата на останалия втори Роберт Кубица (1:24.413). В последния час болидът на поляка спря на трасето заради механичен проблем. Трето време (1:24.453) записа Дейвид Култард от Ред Бул.
Ферари приключиха деня на четвърта позиция като зад волана на F2007 бе Фелипе Маса. Точно в края на сесията колата на бразилеца спря в питлейна на няколко метра от бокса на италианците.
Витантонио Лиуци (Торо Росо) успя да се представи доста силно след като зае петото място и постигна по-добро време от останалите след него Дженсън Бътън (Хонда), Нико Розберг (Уилямс) и Джанкарло Фисикела (Рено).
Спайкър продължиха с изпитанията на В-спецификацията си като през този ден за тях кара Сакон Ямамото. И той не бе подминат от проблеми, които го принудиха да спира на трасето два пъти.