Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо се радва отново да се класира в топ 3

Алонсо се радва отново да се класира в топ 3

32
0
2013,Малайзия,Ферари,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо завърши на трета позиция в днешната квалификация и въпреки че за втори пореден път тази година бе победен от съотборника си Фелипе Маса, испанецът изглеждаше доволен.

„Доста съм щастлив от третата си позиция, защото от доста време насам не съм се класирал в топ 3“, заяви Алонсо. „Това е нещо, което успявах да постигна в състезанията, но в квалификацията ми липсваше. Може би дъждът до някъде ни помогна, защото на сухо не бяхме сред най-бързите. Да стартираме от топ три обаче ни дава реална позиция да се борим за място на подиума. Можем дори да мечтаем за победа.

В третата част малко се забавихме, когато видяхме, че трасето изсъхва бързо, защото на сухо интермедията издържа само една-две обиколки. В крайна сметка обаче направихме правилния избор и нещата се получиха.

Сега вече мислим за утре, защото винаги състезанието се превръща в лотария, когато вали. Въпреки че старта не е единственото важно нещо в надпреварата, ще се опитаме да запазим позициите си или дори да изпреварим Фетел в първия завой. После ще видим, как ще се развият нещата. Нашата скорост в Австралия бе добра, а и в петък при дългите серии от обиколки също бяхме бързи. Това определено е причина, да сме оптимисти за утрешното състезание.“