Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо се стреми към място в Мерцедес или Ферари, заяви Бриаторе

Алонсо се стреми към място в Мерцедес или Ферари, заяви Бриаторе

47
0
алонсо

Флавио Бриаторе заяви, че Фернандо Алонсо се стреми към състезателно място в един от водещите отбори във Формула 1 в момента – Мерцедес или Ферари. Италианецът продължава да работи с Алонсо като мениджър.

В екипа от Уокинг Алонсо вече 3-а поредна година не може да получи конкурентен болид, като основният проблем е в задвижващата система на Хонда.

„Фернандо трябва да отиде в Мерцедес или Ферари. Рено също може да се бори за място сред топ отборите, заяви Бриаторе пред Auto Motor und Sport. – В F1 е много по-трудно да започнеш работа с топ тим. В Европа има 10 силни футболни клуба. Меси би имал много по-голям избор, но в F1 топ отборите са само три.“

Бриаторе също така хвърли вината за състоянието на Макларън върху бившия изпълнителен директор Рон Денис, който миналата седмица официално прекрати работата си с отбора след 37 години.

По време на състезателния уикенд в Баку Бриаторе проведе разговор със спортния директор на Мерцедес Тото Волф и шефа на борда на директорите на компанията в F1 Ники Лауда, но не стана ясно какво е било дискутирано.