Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо се връща да живее в Овиедо

Алонсо се връща да живее в Овиедо

50
0
Ферари,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо се връща да живее в Овиедо според последните слухове в падока на Формула 1. Двукратният световен шампион се бе установил в Швейцария, където той и много други спортисти бягат от високите данъци в родните си страни – при заплати от десетки милиони евро на година, задълженията и отчисленията са огромни.

50 млн. британски лири данъци е струвало на испанеца желанието отново да е близо до семейството и приятелите си. Това според британската преса е около една трета от стойността на контракта му с Ферари, подновен точно преди Гран при на Испания до края на 2016 г.

Страхотно е да се върна у дома. Няма проблем да платя парите. Не съм беден, а просто малко по-малко богат – бе цитиран Фернандо, който вчера изживя още една трудна Гран при.

Този път обаче испанецът бе по-разочарован от обикновено от липсата на темпо, тъй като провалът дойде пред родна публика на Каталуния, и то след невероятен старт. Двукратният шампион призна, че единствено собственият му инат го държи в кондиция, тъй като няма достатъчно добър автомобил, с който да се бори с Ред Бул.

Що се отнася до предстоящия старт в Монако, то Фернандо е сравнително оптимистично настроен, тъй като там гумите ще са софт и суперсофт, а той и екипът му имаха най-сериозни грижи с хард.

За първи път този сезон квалификацията ще е най-важното нещо. А с меките смеси вероятно ще имаме малко повече прилепяне. Липсва ни обаче аеропритискане, а в Монако обикновено се изисква максимално ниво, което при нас е недостатъчно – допълни Алонсо.