Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо се запознава с Ферари и програмата за 2010 г.

Алонсо се запознава с Ферари и програмата за 2010 г.

45
0

Два доста напрегнати дни изкара Фернандо Алонсо в централата на новия си отбор Ферари в Маранело. Двукратният световен шампион ще е пилот на Скудерията от следващата година, а Рено се съгласиха да го освободят от някои клаузи в договора му, за да започне адаптацията си към екипа. Той вече присъства (макар и цивилен) на годишното събиране на Ферари по случай края на състезателния сезон, провело се за първи път извън Италия – на пистата Рикардо Тормо до Валенсия в Испания. Вчера и днес пък Фернандо отново бе в Маранело на полуофициална визита (според определението в съобщението на официалната уебстраница на отбора).

Целта на двудневния престой на Алонсо бе да се запознае по-отблизо с екипа, както и да види програмата на Ферари за 2010 г. В малкото свободно време от натоварения си график вчера той посети частта от завода за серийните (доколкото могат да се нарекат така) модели на Скудерията.

Фернандо се оказа неочакван гост за хората във фабриката, които го нападнаха с молби за автографи. Преди да си тръгне, той направи няколко обиколки на пистата Фиорано – първо с 458 Италия, а след това с 599. За червения си болид за Формула 1 Алонсо ще трябва да почака още малко, пошегуваха се от тима.