Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Сейфти карът изигра ключова роля днес

Алонсо: Сейфти карът изигра ключова роля днес

65
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви след края на състезанието в Монако днес, че излизанията на колата за сигурност са повлияли много силно върху резултата в него.

При първото излизане имахме голям късмет, защото веднага влязох в бокса и не загубих мястото си в колоната. Само Дженсън [Бътън] мина пред мен, а той бе на друга стратегия и практически се оказах в отлично а позиция – каза Алонсо. – Що се отнася до втория сейфти кар обаче, той вероятно ни отне победата, защото точно в последните обиколки щях да атакувам Себастиан [Фетел]. Бяхме наясно, че гумите му ще са в най-лошо състояние. Бях по-бърз от него в голяма част от обиколката и имах план как точно ще се случи, но състезанието бе спряно и след смяната на гумите нещата стояха по различен начин.

Алонсо добави още, че би рискувал, защото очевидно тази година шансът му да се бори за титлата не е толкова голям и би заложил повече, за да спечели.

Никога не знаеш какво ще стане, 50% е шансът да минеш напред, 50% – да се удариш. От друга страна нищо не е напълно загубено още в този шампионат и затова предпочетох да не рискувам излишно преди последните обиколки, защото все пак можеше да загубим много.

Испанецът каза още, че това най-добро класиране тази година наистина е постигнато на една специална писта, но показва добро развитие във Ферари като цяло. Работата с гумите през този уикенд и с двата типа гуми била много обещаваща.