Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо ще донесе само проблеми на Ред Бул, твърди Ники Лауда

Алонсо ще донесе само проблеми на Ред Бул, твърди Ники Лауда

29
0
Себастиан Фетел,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо не е реален кандидат за място в Ред Бул, смята Ники Лауда.

Причината според трикратния световен шампион във Формула 1 и председател на борда на Мерцедес в Гран при е, че испанецът ще означава единствено грижи за шампионския екип.

Алонсо ще донесе само проблеми на тима – заяви Лауда пред немското издание Ауто Мотор унд Шпорт. – Ред Бул вероятно ще вземат четвърта титла заедно със [Себастиан] Фетел и поради това разполагат с лукса да преценяват спокойно предимствата на [Кими] Райконен и [Даниел] Рикиардо. Единият е по-доброто решение в краткосрочен, а другият – в дългосрочен план. В крайна сметка те могат да поемат риск. Но не и Ферари.

Слуховете от последните дни пращат финландския пилот в Скудерията и Лауда всъщност намира логика в това. От Маранело отрекоха приказките и заявиха, че са неоснователни, но това не спира обсъждането кой състезател къде ще кара догодина.

Ако Райконен не отиде в Ред Бул, то Ферари би трябвало да се опитат да го привлекат. За баланс на Алонсо. Отборът е под голямо напрежение след шест години без титла – допълни Лауда.

Очаква се Ред Бул съвсем скоро да обявят кой ще заеме мястото на Марк Уебър след оттеглянето на австралиеца в края на сезона. От екипа обясниха, че ще дискутират възможните варианти по време на лятната пауза и до края на август би трябвало да има решение.