Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо ще има по-голяма консумация

Алонсо ще има по-голяма консумация

75
0
Люис Хамилтън,Себастиан Фетел,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо ще трябва да пести гориво на определен етап от днешното състезание и това вероятно ще даде шанс на съперниците му, особено от Ред Бул. Това заяви днес след обяд преди старта в Сингапур Джонатан Нийл, който на практика ръководи техническия екип на Макларън.

– Фернандо направи феноменална квалификация вчера, но конфигурацията на колата му е такава, че е с по-голямо съпротивление отколкото Ред Бул, които имат отлично притискане в задната част – заяви Нийл и обясни още, че трудно би могло да се очаква, че неговите пилоти биха могли да имат по-различна тактика за борба със своите съперници.

В много тесен кръг от журналисти Нийл обясни подробно как са преминали тренировките за Макларън от началото на уикенда в Сингапур и защо се е наложило смяната на някои нови детайли от автомобилите.

– Много е трудно при липсата на тестове да си сигурен във всичко. Затова предпочетохме да махнем елементи, за които не бяхме сигурни на 100%, че ще са перфектни. Променихме и програмите на моторите в тази връзка, защото всъщност най-много новости имаме в задната част, нищо, че предното крило изглежда най-атрактивно – категоричен бе Нийл и продължи, че всъщност и неговите предимства ще се видят по-добре на бързи писти като Сузука.

Говорейки за пилотите на Макларън, Нийл бе категоричен, че Дженсън Бътън е не по-малко амбициран да спечели от Люис Хамилтън и че големият проблем за Дженс на такива бани трасета е най-вече в това, че трябва да е много агресивен, за да загрява гумите си. Това бе особено сериозна грижа в предните дни, но днес за разлика от всички предишни дъжд изобщо не е валял още, слънчево и горещо е, без изгледи за порой, какъвто обикновено има сутрин.