Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо ще кара с нов двигател в Бахрейн

Алонсо ще кара с нов двигател в Бахрейн

72
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка: Мирко Щанге

Фернандо Алонсо ще използва изцяло нова задвижваща система на Хонда в предстоящата Гран при на Бахрейн. След страховития си инцидент с Естебан Гутиерес в Австралия моторът му от първия старт пострада сериозно и няма да може да бъде използван за надпреварата на Сахир. От японската компания продължават да изследват агрегата от Мелбърн, за да видят какви части от него могат да бъдат спасени и използвани отново.

„След първоначалните изследвания бяхме изключително разочаровани, че двигателят с вътрешно горене и повечето от елементите около него са повредени сериозно, тъй като влиянието от инцидента върху тях просто е бил твърде силно“, обясни спортният шеф на Хонда за Ф1 Юсуке Хасегава. За тази година отборите имат право на 5 задвижващи системи, преди да бъдат налагани наказания.

От екипа на Макларън пък потвърдиха, че седалката на Алонсо е пострадала след катастрофата. Тя е била напукана, но не и счупена. За Бахрейн Алонсо, който се отърва без сериозни контузии от инцидента, ще кара с нова седалка.