Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Ще опитаме да спечелим някое от последните състезания

Алонсо: Ще опитаме да спечелим някое от последните състезания

45
0
алонсо,Ферари,южна корея

Фернандо Алонсо заяви на днешната пресконферениция преди Гран при на Корея, че целта за него и Ферари ще е да се опитат да спечелят победа в някое от последните 4 състезания този сезон, ако е възможно.

„Наясно сме, че това ще е трудно, Ред Бул остават фаворит, а и Макларън са много силни в тази фаза на сезона – заяви испанецът, – Но ще се опитваме всяка неделя да успеем и да се наслаждаваме на самата борба.

Ясно е, че вече няма кой знае какво напрежение, защото не е от съществено значение дали дали ще завърша втори или трети при пилотите. В момента, в който не може да спечелите титлата, вече не е толкова интересно.

Може би конструкторския шампионат е по-важен (от гледна точка на парите от ТВ права), но Макларън са много по-напред от нас. Ние ще направим всичко, което е възможно, но да ги настигнем ще бъде изключително трудно.

Както казах, ще се наслаждаваме на състезанията, както миналия уикенд на Сузука. Ще сме все така агресивни на старта и ще се опитаме да спечелим със стратегиите. Ще се опитваме да оползотворим напълно потенциала на колата и ако направим всичко това – позициите на подиума са напълно възможни.“

С усмивка на лицето Алонсо заяви още, че Ферари са наясно с проблемите които имаха в Сингапур, но и с предимствата си от Гран при на Япония, миналия уикенд.

„Всеки има през този сезон своите спадове и върхове, които никой не разбира на 100% – заяви още испанецът. – Имаме представа какво се случи в Сингапур и сме сигурни, че знаем проблемите си, както и защо бяхме бързи на Сузука. Не ме карайте да ви казвам. Всички очакваха Ред Бул да бъдат супер силни там, а те завършиха трети, което прави модерната Формула 1 наистина трудна за разбиране.“

Алонсо отказа да разкрие дали предното крило от последните две състезание не е първообраз на този елемент в колата за следващия сезон.