Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо ще приключи кариерата си във Ферари

Алонсо ще приключи кариерата си във Ферари

16
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че ще приключи кариерата си във Ферари.

Двукратният световен шампион отхвърли възможността да кара за друг отбор във Формула 1, но заяви, че може да продължи да се състезава и след финала на сезон 2016 г., когато изтича договорът му.

– В момента е твърде рано да знам какви ще са чувствата и мотивацията ми в края на контракта. Ако все още съм мотивиран, би било прекрасно да продължа [да се състезавам], а ако това стане, със сигурност ще е с Ферари. Ако в конкретния момент почувствам, че е време да спра и да водя различен живот, ще взема решението тогава. Карам от много години и битието на автомобилен състезател е изтощаващо, също като спорта. Но знам, че един ден ще дойде моментът да спра. Ще видим кога ще е това – сподели Алонсо.

Той отново повтори, че не таи никакви лоши чувства към Ромейн Грожан (Лотус) за катастрофата в Белгия. Фернандо е приел извинението на колегата си.

– С Грожан имаме много добри отношения. Бяхме съотборници в Рено, а след инцидента той ми прати sms. Не прецени дистанцията, събраха се няколко неща накуп, а и съжаляваше за случилото се. Отговорих му, че няма проблем. Ще се видим в Сингапур, но всичко е наред – допълни испанецът.