Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо ще се бори за подиум

Алонсо ще се бори за подиум

36
0

За място на почетната стълбичка ще се бори в утрешната Гран при на Европа Фернандо Алонсо. Пилотът на Ферари стана 4-и в квалификацията, но не бе изненадан от изоставането от Ред Бул, нито пък показа разочарование от позицията си.

– Нещата са наред и станаха така, както очаквахме. Нямаше някакви проблеми. Надеждите наистина бяха високи, но са такива и за всички останали. Освен това напредъкът е сериозен при голяма част от отборите, така че имаше и изненади – тим като Мерцедес например не продължи след втората част на квалификацията. Това само иде да покаже колко интересен е тазгодишният шампионат, какъв прогрес бележат съперниците. При всичките наши нови неща постигнахме четвърта и пета позиция. Надявам се утре да се борим за подиум и да напреднем още малко по отношение на темпото. Половин секунда изоставане от Ред Бул е прекалено много, така че продължаваме да се трудим.

Испанецът призна, че се чувства по-добре с твърдия тип гуми и че не е успял да използва максимално добре меките.

– Като цяло обаче не смятам, че първите няколко обиколки от надпреварата със суперсофт ще са проблем. По-доброто усещане с медиум пък е предимство за състезанието, тъй като с тях скоростта ни трябва да е на ниво. Условията на пистата се промениха, но не кой знае колко много. Може би с 3 до 4 десети от секундата в промеждутъка от Q1 до Q3. Еволюция на трасето обаче ще има и по време на надпреварата – заяви двукратният световен шампион.