Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: В Малайзия или Китай ще разберем колко е конкурентоспособна колата ни

Алонсо: В Малайзия или Китай ще разберем колко е конкурентоспособна колата ни

36
0
Фернандо Алонсо

Доста предпазлив остана в изказванията си Фернандо Алонсо, споделяйки виждането си за предстоящия сезон 2012 г. на 22-ата годишна среща Wrooom! В Мадона ди Кампильо. Испанската звезда на Ферари прояви оптимизъм, но в доста умерени граници. Той дори не даде определение на новия болид на Скудерията, споделяйки, че реалната му скорост спрямо съперниците вероятно ще се изясня няколко старта след началото.

Желанието да се справим на ниво съществува. Започнахме работа по новия автомобил през септември, така че сме оптимисти. Видях я в аеродинамичния тунел, прегледах изчисленията и данните от компютрите, но не мога да кажа нищо. Всички дават най-доброто от себе си, но може би едва в Малайзия или Китай ще сме наистина наясно колко конкурентоспособен е болидът ни – заяви Алонсо.

Испанецът припомни, че през 2011 г. имаше проблеми с данните, получени в аеротръбата и тези на писта. Според него всичко ще е много по-добре, след като те вече са преодолени. Той отбеляза и новопристигналите в Маранело специалисти, както и приноса на Пат Фрай за работата в тима му досега.

Всички нови хора са добре дошли. Те носят ценна информация и опит от предишните си отбори, така че нашият екип определено укрепва. Хирохиде Хамашима е много ценен човек, защото миналия сезон не успяхме да използваме на максимум потенциала на гумите – обясни Фернандо. – Пат Фрай пък имаше нови идеи при пристигането си. Според мен той бе изненадан от начина, по който се работеше във Ферари и използва опита си да оптимизира ситуацията, така че тимът да се подобри във всички области. Да се надяваме и двамата с Фелипе да сме страшно конкурентни. Ако единият спечели половината стартове, а другият – останалите, ще е чудесно! Моят личен фокус е върху колата. Ако там нещата са наред, ще можем да се борим за титла. И от пристигането на Фрай всичко е далеч по-ефективно.

Двукратният световен шампион заяви и че според него Роберт Кубица притежава най-голям талант сред колегите му в Гран при. За съжаление завръщането на поляка се отлага още във времето, след като той счупи вчера отново десния си крак.

За мен най-добрият пилот е Кубица и искам да му пожелая всичко най-добро. Говорих с него вчера и съм сигурен както, че ще се върне, така и че ще е на върха сред нас – каза Алонсо.

На въпроса относно това как се чувства със съотборника си Фелипе Маса, той даде вече добре познатия отговор, че е щастлив.