Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Ще търсим изненади

Алонсо: Ще търсим изненади

52
0

Фернандо Алонсо каза, че цели да направи изненада по време на Гран при на Монако, въпреки че признава, че Рено са зад трите топ тима.

Испанският пилот е печелил в княжеството през последните две години, но шансовете му през тази година изглеждат доста по-малки с оглед на това, че френският екип не успява да отговаря на темпото на Ферари, БМВ и Макларън. Но пък двукратният световен шампион признава, че в Монако мощността и бързината не са от такова значение, така че той може да се надява на силен резултат.

„Постигаме прогрес, но все още сме зад Ферари, Макларън и БМВ” – каза испанецът. „Въпреки че Монако е писта, където пилотите могат наистина да се превърнат в разликата, една добра кола винаги ще бъде предимство и ще направи нещата по-лесни.”

„Но ние ще опитаме да постигнем изненада и да извлечем максимума от възможностите. В момента се борим за седмо място, но както видяхме и в Истанбул, възможно е и по-напред, ако някой от фаворитите има проблеми. Затова и трябва да бъдем готови за всеки шанс, който изскочи пред нас.”

„Доволен съм (по отношение на прогреса на тима.” – каза Алонсо. В Турция показахме, че прогресът от Испания не е бил случаен. Спечелих три точки, въпреки че е честно да се признае, че проблемът на Хейки ми помогна.”

„Но това са три много важни точки и това е доказателство, че се подобряваме и вървим напред. Имаме много работа, преди да се борим за челните места, но определено се движим напред и сме по-решени отвсякога.”

Нелсиньо Пикет, който е под доста голямо напрежение от началото на сезона, каза, че целта му е да спечели първа точка в Монако.

„Ще подходя към състезанието по обичайния начин – като се опитам да дам най-доброто за тима. Ще бъде страхотно, ако успеем да спечелим точки и това ще бъде и целта ми – затова обаче ще трябва да се представя добре в квалификацията, дано в топ 10, и след това да се опитам да покажа и едно постоянно темпо.”

Бразилецът признава, че нещата не вървят по план, но той се надява да успее да остави неуспехите зад себе си.