Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо ще тества усилено гумите на Монца

Алонсо ще тества усилено гумите на Монца

37
0

Бившият световен шампион Фернандо Алонсо иска от тима си да проведе подходящите тестове на гумите на Монца, за да стане ясно дали гумите се влияят по някакъв начин от различни специални процедури.

След като Нелсън Пикет младши завърши на второ място в Германия след дълъг период зад кола за сигурност, тимът вярва, че няколко бавни тура са подобрили представянето на гумите в дълги серии от обиколки.

Затова и в съботната сутрешна тренировка във Валенсия Алонсо и Пикет въртяха няколко бавни обиколки – по-слаби с около 20 секунди от обичайните – за да подготвят гумите.

На въпрос от autosport.com дали въпросните обиколки са помогнали по някакъв начин Алонсо е отговорил, че не е сигурно и че има нужда от допълнителни тестове.

„Не знаем” – казва испанецът. „В Унгария резултатите бяха по-добри от обикновено, като останахме особено доволни от представянето на гумите. Но така или иначе всички бяха доволни от представянето на гумите в неделя, тъй като сцеплението растеше.”

„Мисля, че ни трябва тест – може би тази седмица на Монца – за да сравним гумите, тъй като в състезателните уикенди условията се променят много от петък до неделя. Затова и не е ясно дали си струва или не.”

Другите тимове също знаят за концепцията на Рено, но засега не са се хващали да я следват.

Шефът на тима на Хонда, Рос Браун, каза във Валенсия: „Просто гледам гумите да преминат през лек задължителен тест, за да бъдат по-издръжливи в състезанието. Така че мисля, че затова и те го правят.”