Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо сигурен, че Рено ще започне да печели

Алонсо сигурен, че Рено ще започне да печели

48
0

Рено ще може да се бори за победи в състезания през втората половина от сезон ’09, въпреки сравнително слабите резултати до момента, е повече от убеден Фернандо Алонсо.

От проведени общо шести надпревари най-доброто постижение на Алонсо са двете му пети места. За сметка на това съотборникът на испанеца Нелсън Пикет младши не е регистрирал и точка.

Според Фернандо екипът му трябва да направи значителни подобрения, за да може да се бори за челното място. Двукратният световен шампион обаче е сигурен, че това ще е напълно възможно по-късно през сезона.

„Ясно е, че трябва да се придвижим с още една крачка напред – започна Алонсо. – Ще разполагаме с нововъведения за болида до няколко седмици и това трябва да помогне. Все пак не очаквам някакъв грандиозен скок, благодарение на който да се озова в челото на стартовата решетка на следващото състезание в Турция. Но вярвам, че по-късно през сезона ще можем отново да се борим за качване на подиума и за спечелването на състезания, точно както направихме миналата година. Знаем, че няма да бъде лесно, но целият екип е невероятно мотивиран и решен да се върне сред лидерите.“