Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Сингапур ще е последният ни шанс, ако не направим нищо на...

Алонсо: Сингапур ще е последният ни шанс, ако не направим нищо на Монца

29
0

Фернандо Алонсо за първи път ще участва в Гран при на Италия като пилот на Ферари и това вече се отразява на испанския пилот, който е преследван от фенове при всяка своя публична поява. Двукратният световен шампион призна днес на пистата Монца, че дори се е стреснал, когато запалянковци преследвали неговия Фиат 500 по пътя към трасето! По време на пресконференцията обаче разговорът основно бе за шансовете му да остане в битката за титлата във Формула 1 тази година. Алонсо бе напълно убеден, че все още има възможност да спечели:

– Преди Спа всички бяхме много близо, но след Белгия разликата между мен и лидера [в класирането] се увеличи. При настоящата точкова система обаче вече видяхме как ситуацията може бързо да се промени от състезание на състезание и докато в миналото двама или трима пилоти се бореха за титлата, сега вече са пет-шест. Истина е, че колкото по-малко стартове остават, толкова по-трудни са нещата за мен, но аз все още вярвам, че ако завърша всичките шест до края на подиума и дори да спечеля някои от тях, то ще съм претендент [за короната]. Истина е обаче и това, че ако тук (в Италия – б.р.) не постигнем добър резултат или отпадна, или имам някакъв проблем, то Сингапур ще е последният ми шанс да остана в борбата. Иначе ще се сбогувам с титлата – призна испанецът.

След това Фернандо допълни, че е суперщастлив човек, защото:

– Първият ми сезон с Ферари е невероятен – най-хубавият в живота ми! Иначе на старта на всеки сезон целта ти е да станеш световен шампион и ако не го постигнеш, то и ти, и отборът ти сте разочаровани. Но ние участваме в крайно конкурентен спорт и се борим с трудни съперници – допълни той.
На въпросите за вчерашното решение на Световния съвет на ФИА да не наказва Ферари за действията им на Хокенхайм, Алонсо заяви, че е доволен от изхода и отказа дълги коментари.