Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо смята Хамилтън и Макларън за фаворити и в Сингапур

Алонсо смята Хамилтън и Макларън за фаворити и в Сингапур

42
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо посочи за пореден път Люис Хамилтън за най-сериозния си съперник в битката за титлата този сезон във Формула 1. Испанецът заяви на пистата в Сингапур, че ще следи действията именно на пилота на Макларън, тъй като той е най-голяма заплаха в момента.

– Доста екипи са силни и все още са сред претендентите, като петима-шестима пилоти имат шанс за титлата. Люис Хамилтън е втори в класирането и от февруари повтарям, че него уважавам може би най-много от всичките си съперници, защото сме наясно какво може да направи и в добър, и в лош автомобил. Не е възможно да покриваш стратегиите на петима състезатели, така че е необходимо да следим действията на най-близкия в подреждането, а това в момента означава Люис. Макларън са фаворити и тук. Надявам се да ги спрем: имаме някои нови части и сме оптимисти, че ще се справим както тук, така и в следващите две-три надпревари. Бяхме конкурентоспособни в Монако и Канада на подобен тип трасета, така че имаме основание да сме оптимисти – разясни той.

Двукратният световен шампион ще поема премерени рискове в Сингапур:

– Пистата е трудна и не позволява грешки, също като Монако. Трябва да се поемат рискове, но оправдани, защото на други трасета губиш обиколката, ако излетиш. Тук директно ти отива цялата сесия. Освен това е физически натоварваща, защото е горещо, а влажността – висока. Стресът също не е за подценяване – непрекъснато си напрегнат, стараейки се да не сбъркаш.

Що се отнася до приказките кой ще кара с него догодина – дали отново ще е Фелипе Маса или друг състезател, то Алонсо бе категоричен, че който и да е, трябва да има предвид няколко основни неща:

– Всеки, който дойде да кара в този отбор, трябва да уважава Ферари и традициите на тима, фактът, че се трудим като екип и че общото благо има приоритет. Работя с Фелипе от три години и имаме чудесни отношения. Ако отборът реши да вземе някой друг за догодина, то той трябва да е по-добър от него. Гледайки имената, които тиражирате в медиите, не съм сигурен, че осъзнавате колко много е постигнал Фелипе във Формула 1 в сравнение с някои от споменатите пилоти.