Начало Други Алонсо спечели 24-те часа на Дайтона

Алонсо спечели 24-те часа на Дайтона

264
0

Двукратният шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо спечели още едно голямо състезание в кариерата си – популярната надпревара за издръжливост 24-те часа на Дайтона.

Испанецът триумфира заедно със съотборниците си в екипа на Wayne Taylor Racing с Cadillac DPi – Ренгер ван дер Занде, Камуи Кобаяши и Джордан Тейлър половин година по-късно, след като Победи и в 24-те часа на Льо Ман с Тойота.

Алонсо победи в състезанието в едва 2-ото си участие, като неговият екип се възползва максимално от влошилите си условия на пистата във Дайтона във Флорида.

До финала оставаха малко по-малко от 2 часа, когато състезателния контрол на IMSA реши да прекрати състезанието заради силния дъжд. Това се случи за втори път в надпреварата, като в следващия 1 час условията не се подобриха и беше взето окончателното решение състезанието да бъде прекратено.

Това се случи само минути след като Алонсо пое лидерството, след като изпревари колата с номер 31 Action Express Racing Cadillac, управлявана от Фелипе Насър, който излезе широко в страни на завой 1.

Бразилецът, който също е бивш пилот от F1, и съотборниците му Пипо Дерани и Ерик Куран трябваше да се задоволят с 2-ото място. Подиумът допълниха пилотите на Acura ARX-05 Хелио Кастроневес, Рики Тейлър и Александър Роси.