Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Спокоен съм, просто трябва да реализираме потенциала си

Алонсо: Спокоен съм, просто трябва да реализираме потенциала си

42
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо харесва най-новата писта в календара на Формула 1 – поне от това, което е видял до момента, сподели самият пилот. Испанецът се бори за световната титла през 2012 г., но изостава с 10 точки от Себастиан Фетел (Ред Бул) и този уикенд ще се опита да го догони в Гран при на САЩ, която ще се проведе на Съркюит ъф ди Америкас до Остин.

Алонсо повтори, че битката за короната ще е тежка – и той, и отборът му Ферари са наясно с това:

– Ред Бул са силни. Бързи са и трябва да свършим всичко като хората, ако искаме да ги победим. Мотивирани сме, тимът е фокусиран. Знаем, че ни остават само два старта, така че няма никакво място за грешки. Трябва да сме на ниво и този, и следващия уикенд. Аз лично съм сравнително спокоен. Не мога да променя нищо, което се е случило в изминалите 18 старта. Просто трябва да реализираме на максимум потенциала си.

Двукратният световен шампион заяви, че ако сцеплението в състезанието е добро, това може да се окаже най-доброто трасе за сезона.

Прилепянето обаче ще е ясно в деня на състезанието. Сериозно износване на гумите означава, че ще сме свидетели на вълнуваща надпревара. Вече разполагаме с всички необходими фактори за силен състезателен уикенд и се надявам всички да се насладят на добро шоу. Според мен първият сектор е може би най-впечатляващ заради комбинацията от завои. Определено ще постави колата под сериозно напрежение, както и пилота. Грешка където и да е ще съсипе преминаването на останалата част от участъка – обясни испанецът.

Той каза също така, че с натрупването на гума на трасето времената със сигурност ще падат, а пилотите трябва бързо да се приспособяват към променящите се условия.

Нивото на сцепление се подобрява с може би 50-60% от петък до събота и след това отново за неделя. Трябва да внимаваш с начина си на управление, за да се справиш при толкова интензивна промяна на ситуацията. Много неща се случват в рамките на три дни, но ние сме подготвени за това. В момента всяка писта е по-добра за Ред Бул. Те са с най-бързия автомобил, но ние няма какво да направим по този въпрос. Просто трябва да вземем повече точки от тях в неделя. Сигурен съм, че можем да го направим – допълни Алонсо.