Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Титлата е крайната цел, но няма как да достигна седемте на...

Алонсо: Титлата е крайната цел, но няма как да достигна седемте на Михаел и седемте на Хамилтън

3687
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Астън Мартин

Фернандо Алонсо иска да се бори отново за титла във Формула 1, но смята, че може би няма да има възможност да подобри този на Михаел Шумахер и Люис Хамилтън, които са с по 7. Испанският пилот спечели първенството два пъти в кариерата си. Той сподели в интервю за свой личен спонсор, че вярва във възможността това да се случи за трети път. Преди време Алонсо, който държи рекорда за най-много стартове във Формула 1 (358), заяви, че вероятно е щял да си тръгне от Гран при ако бе взел короната за трети път.

„Мисля, че когато дебютирах във Формула 1 идеята бе да съм в спорта 7-8 години. После спечелих две титли и си помислих, че може би ще покарам още година-две и ще спра. Това бе идеята. А понастоящем съм с най-дългата кариера във Формула ! Все още съм свеж, все още съм мотивиран, все още се наслаждавам на всеки един ден. Будя се сутрин и се радвам на работата си. Мисля, че имам още някоя и друга година. Да се надяваме, че ще имам и кола, с която да мога да се боря за титла“, коментира Алонсо.

„Когато се състезаваш в продължение на дълги години, очевидно започваш да подобряваш рекорди. Според мен единственото, което има смисъл, е да печелиш и да се стремиш да подобриш рекорда за титли. В момента това може би не е възможно (за мен), защото няма как да достигна седемте на Михаел и седемте на Хамилтън. Но със сигурност (спечелването на титла) е крайната цел“, продължи Алонсо

„Засега трябва да останем здраво стъпили на земята. Отборът иска да направи добър сезон. През 2022 г. имаше много проблеми. Затова и мисля, че първо трябва да се научим да ходим преди да хукнем да тичаме. И според мен целта за сезон 2023 е да опознаем възможно по-добре колата. Това и правим понастоящем.“

„Надявам се на още подиуми. Надяваме се, че ще се борим за победи в надпревари. Но за шампионата, както вече споменах, е нужно отборът да си стъпи здраво на краката. Вярвам, че е възможно да спечеля трета титла. Състезавам се с тази вяра в себе си“, допълни Алонсо.

В интервю за френския вестник Екип испанецът, който в края на юли тази година ще навърши 42 години, сподели, че неочаквано дългата пауза след първите три състезания от сезон 2023 ще я изкара в подготовка за следващите надпревари.

„В момента не знам (дали ще продължа да се състезавам). Няма да лъжа – бях изплашен, когато се върнах. Но сега съм убеден, че съм дори по-добър, отколкото като си тръгнах. Не знам и дали ще подпиша нов договор. Но ако се случи, ще съм на ниво. По време на паузата до следващото състезание през повечето време ще съм във фабриката. Ще използваме времето, за да се подготвим по-добре за следващите надпревари, както и да разгледаме случилото се в първите три. Астън Мартин все още е нов отбор за мен и има някои неща, които искам да прегледам. Но по принцип винаги предпочитам да се състезавам“, каза още Алонсо.