Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: В Ред Бул може да има някакви търкания, Перес: Уважаваме се...

Алонсо: В Ред Бул може да има някакви търкания, Перес: Уважаваме се далеч повече, отколкото хората си мислят

3526
0
Фернандо Алонсо, Астън Мартин, Серхио Перес, Ред Бул
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Фернандо Алонсо записа три поредни подиума в първите три надпревари от сезон 2023 във Формула 1 и мнозина са убедени, че двукратният световен шампион ще спечели и победа тази година. Той самият каза наскоро, че на екипа му Астън Мартин ще е необходима „помощ“ от страна на Ред Бул. След това допълни, че са възможни различни грижи в отбора на съперниците.

„Мнозина ме питат кога ще спечеля 33-ата победа в кариерата си. Трябва обаче да сме реалисти. Наясно сме, че колата на Ред Бул е далеч пред нас като възможности. До края на сезона има много време, а в рамките на една толкова дълга състезателна година всичко може да се случи“, каза Алонсо.

„Може да се появят проблеми с издръжливостта, някакви търкания помежду им. Знаем, че понастоящем в тима им е доста горещо и обръщаме внимание и на това. Целта ни е да използваме максимално шансовете си във всяка надпревара“, коментира отново Алонсо

Темата за взаимоотношенията между пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес утихна в Австралия

Там мексиканският пилот отпадна в Q1. Впоследствие по автомобила му бяха направени промени, смениха елементи от задвижващата му система и той стартира от питлейна. Перес стигна до петото място на финала и изобщо нямаше поводи за разговори по радиото като тези от последните обиколки в Джеда например. Самият Серхио пък каза, че отношенията му с Верстапен са добри.

„Честно казано, ние се уважаваме далеч повече, отколкото хората си мислят. Атмосферата в отбора е страхотна. Има огромен респект между всички в тима, между инженерите от моята и неговата страна. Мисля, че сме достатъчно зрели хора, за да знаем кое е правилно и кое грешно. Не очаквам нещо да се промени, докато сме наясно с това“, коментира Перес.

„Несъмнено няма друг пилот във форма като Макс. Затова заедно с тима и тази кола той определено е най-трудният за побеждаване състезател. Ето защо изискванията към мен са да съм на възможно най-високо ниво във всеки един състезателен уикенд“, допълни мексиканският пилот.