Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Топ пет в състезанието е реалистична цел

Алонсо: Топ пет в състезанието е реалистична цел

50
0

Класиране в първата петица на Гран при на Япония е напълно възможно за Фернандо Алонсо, заяви самият той след тренировката за място на стартовата решетка на пистата Фуджи. Испанецът ще се нареди на втора редица, като успя да изпревари претендента за титлата Фелипе Маса (Ферари).
Можем да сме доволни от четвъртото място – това е добър резултат, а работата, която свършихме вчера, със сигурност ни се отплати днес. Имахме някои проблеми във втората част на квалификацията, но в третия сегмент с повече гориво поведението се оправи. Това е окуражаващо за състезанието утре и според мен класиране в топ пет е реалистична цел – категоричен бе двукратният световен шампион.

Алонсо не очаква отново да спечели като в Сингапур, като призна, че там той и екипът му имаха късмет с момента на излизане на колата за сигурност. В същото време обаче той продължи да твърди, че успехът там не е променил нищо по отношение на това къде ще кара догодина. Фернандо в продължение на месеци заявява, че Рено са приоритет за него въпреки многобройните слухове къде може да отиде за сезон 2009 г. Ферари обаче обявиха, че Кими Райконен не просто остава, а е продължил договора си с тях и за 2010 г. Така по принцип в Скудерията няма място (поне на хартия) следващите две години. BMW Заубер също оповестиха, че запазват състезателите си за догодина, като немско-швейцарският отбор бе втората най-сериозна възможност за испанеца според наблюдателите.
Нищо такова като един конкретен резултат не може да окаже влияние върху решението ми. BMW никога не са били възможност за мен, нито аз за тях. Те са доволни от пилотите си. Никога не са ми правили сериозно предложение. За мен пък моментът не бе подходящ за преговори, тъй като предпочитам да изчакам края на сезона, а сега да се концентрирам в работата си с Рено – за пореден път обясни Алонсо.