Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Това беше едно самотно състезание, въпреки смесените условия

Алонсо: Това беше едно самотно състезание, въпреки смесените условия

1261
0
Фернандо Алонсо, Астън Мартин
снимка, Астън Мартин

Фернандо Алонсо записа едно от най-силните си представяния от началото на сезона. Пилотът на Астън Мартин финишира шести в Гран при на Канада. Алонсо беше доволен от резултата и призна, че състезанието е било „самотно“, въпреки смесените условия.

Алонсо се намираше в негативна серия. Двукратният световен шампион не спечели точки в Имола и Монако. Същевременно Астън Мартин започна да изостава все повече от челото и се закотви на петото място при конструкторите

Пилотът на Астън Мартин се представи много силно по време на уикенда в Канада. Той даде влезе в Q3 и даде шесто време в квалификацията. По този начин Алонсо изпревари съперниците си от Ферари, както и Люис Хамилтън и Серхио Перес.

Алонсо имаше добър старт и запази позицията си в зоната на точките. Подобно на повечето си колеги, испанецът също потегли с гуми интермедия. Алонсо се възползва от появата на кола за сигурност, за да направи спиране в бокса.

С напредване на състезанието пистата изсъхна достатъчно, за да могат да се използват сликове. Алонсо направи още едно спиране и показа добро темпо с новите гуми хард и финишира шести. Така той записа един от най-силните си резултати за сезона.

„Беше добро състезание за отбора. Финиширането на шеста и седма позиция в един изключително труден състезателен уикенд е един добър резултат. Мисля, че можем да сме по-оптимистично настроени за Барселона“, сподели Алонсо.

„Това беше едно самотно състезание, въпреки смесените условия. Не можехме да направим много, за да се борим с първите пет автомобила отпред, тъй като те бяха малко прекалено бързи. Зад нас също нямаше сериозна заплаха.“

Алонсо призна, че състезанието в Канада е било стресиращо заради променливите метеорологични условия.

„Беше стресиращо заради променливите условия. Трябваше да избягваш да правиш грешки и също така да смениш гумите в правилния момент. Най-важното е, че докарахме и двата автомобила до финала и спечелихме двойни точки за отбора“, завърши Фернандо Алонсо.

Другият пилот на Астън Мартин Ланс Строл финишира седми. Канадецът успя да спечели точки в домашната си надпревара, което го накара да бъде още по-щастлив

„Много съм доволен от представянето ни. Беше сложно състезание – едно от най-сложните, които си спомням. Честно променящите се условия ни държаха винаги нащрек. Като цяло справихме добре“, каза Строл.

„Първият стинт беше наистина за управление на гумите, особено когато пистата започна да изсъхва. След това успяхме да излезем в бокса за още един комплект интермедии под колата за сигурност за втората серия валежи. Преценихме добре преминаването към твърдата смес и се задържахме на пистата, докато другите се бореха.“

„Характеристиките на тази писта определено подхождаха на нашия автомобил. Ние обаче свършихме добра работа, за да останем концентрирани и да се възползваме максимално от възможностите, които ни се откриха“, добави състезателят на Астън Мартин.