Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Трябва бързо да подобрим представянето си

Алонсо: Трябва бързо да подобрим представянето си

63
0

Фернандо Алонсо бе доста разочарован след края на квалификацията днес и заяви, че ако Ферари иска да запази шансовете си за спечелване на титлите трябва скоростно да подобри представянето си. Испанецът се класира на 12-а позиция, след като излетя на първия завой в средата на втората част на квалификацията. Той обаче смята, че дори и без неговата грешка е щяло да бъде много трудно да влезе в топ 10. Фелипе Маса пък завърши едва 16-и.

„Ако подобрим бързо колата си, ще можем да запазим шансовете си за титла. Ако ли не ще се получи като миналата година. Тогава бях с 1,4 сек зад първия в сега бях на секунда във втората част на квалификацията. Така че можем да смятаме, че сме по-добре. Но трябва да продължим да се развиваме и да се подобряваме. Въпреки изоставането миналата година успяхме да победим в деветото състезание на Силвърстоун. Тази година не можем да чакаме до деветия старт. Трябва да сме във форма много по-рано.

Ясно е, че не сме достатъчно бързи. Не сме в състояние да се борим за местата в челото. Това е нещо, с което може би бяхме наясно след края на предсезонните тестове. Днес това се потвърди.

Така че имаме много работа за вършене, трябва да сме по-сплотени от всякога и да дадем всичко от себе си. Знам, че до сега работихме по 24 часа на ден, сега е ясно, че трябва да работим 25 часа. Това е единствения начин да подобрим колата и да започнем да печелим състезания. Това е целта ни. Искахме да започнем шампионата, с кола, способна да побеждава. Това явно не се получи. Но трябва да го постигнем в следващите няколко състезания.

Относно грешката ми, мисля, че стъпих на тревата с лявата задна гума и се завъртях. Не знам, каква щеше да е моята позиция иначе. Може би щях да вляза в третата част, но можеше и да не успея. Времената бяха доста близки. Но пък за сметка на това за утре ще имам нов комплект гуми, което може да се окаже предимство.“