Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Трябва да поддържаме инерцията

Алонсо: Трябва да поддържаме инерцията

61
0

Фернандо Алонсо пътува днес за Белгия, след като изкара няколко дни в Маранело, за да се подготви за предстоящата надпревара на пистата Спа. Двукратният световен шампион работи на симулатора и с инженерите си още преди да излезе във ваканция, след това участва в представянето на книга за 20-ата годишнина на Wrooom – ежегодното събиране на отбора на Ферари в курорта Мадона ди Кампильо.

– След това разделих времето си между Швейцария и Испания, като се опитах да избягвам дългите пътувания: последната част от сезона така и така ще е доста стресираща, нямах никакво желание да виждам хотели и летища – категоричен бе пилотът на Скудерията, звучейки като ехо на колегата си Марк Уебър от Ред Бул, който заяви дословно същото преди ден. – Всъщност най-използваното от мен за този период средство за придвижване бе велосипедът. Проведох обичайните тренировки, но и се позабавлявах, като си устроих мини Вуелта около Овиедо заедно с приятели. Организирахме си пет етапа и беше страхотно. Направих всичко, за да презаредя батериите си за последната третина от сезона.

След толкова активна почивка Фернандо вече няма търпение да се върне в болида си F10, особено след като предстоят стартовете в Белгия и Италия на две от любимите му трасета.

– Спа е може би най-голямото предизвикателство в календара, а Монца е много специална за мен, защото тази година отивам там за първи път като пилот на Ферари. Самата писта пък заема сериозно място в историята на автомобилния спорт – обясни испанецът.

Той е обнадежден от формата, показана от Ферари в Германия и Унгария.

– Трябва да поддържаме инерцията, както се казва. Това ще е основната ни цел на Спа. Резултатите от последните два старта бяха важни не само по отношение класиранията ни за шампионата, но и за увереността ни. Трябва да продължим да натискаме – завърши Алонсо.