Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо тренира с Марадона

Алонсо тренира с Марадона

98
0
Диего Марадона,Мичел Салгадо,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо направи необикновена тренировъчна сесия в Дубай в компанията на една футболна легенда – Диего Армандо Марадона.

Двукратният световен шампион във Формула 1 се срещна с изключителния аржентинец в събитие, организирано от Сантандер. То бе заснето, но камерите и фотоапаратите не попречиха на Алонсо да изпълни програмата си, която включваше редица различни задания. Той започна деня с крос, упражнения за рефлекси и мускули и т.н.

Втората част от програмата включваше картинг състезание – първата дисциплина за голямата част от пилотите във Формула 1. След това дойде време за любимата част от тренировката за Алонсо – колоезденето. Испанецът кара колело при всеки удобен случай, при това не винаги като част от подготвителна програма, а и просто така, за удоволствие.

Тренировъчният ден приключи в дубайската футболна академия. Най-популярният спорт на планетата също е слабост на пилота на Ферари, а този път той имаше да се срещне лично с Марадона. В сесията участва и бившият играч на Реал Мадрид Мичел Салгадо. След импровизирания мач Алонсо и Марадона си размениха фланелките.