Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Трябват ни още данни за новия аеропакет

Алонсо: Трябват ни още данни за новия аеропакет

80
0

Фернандо Алонсо заяви, че тимът на Макларън е решил на практика да жертва този уикенд в Австрия, за да разбере и използва в максимална степен новия си аеропакет. Многото проблеми обаче през днешния първи ден изпитания са попречили на програмата.

„За съжаление загубихме твърде много време в днешния ден и не можахме да съберем нужните данни, за да можем да направим някакви изводи, обясни Фернандо в падока след изпитанията. – Няма как да анализираме работата на новите елементи и да изберем настройки на окачването, на баланса и изобщо на развитие, без да имаме нужната информация. Днешната Формула  1 е наистина изключително сложна и най-малките проблеми могат да спънат целия процес, а днес ние имахме твърде много – електроника сутринта, после скоростна кутия и още. Жалко е, но няма как всичко трябва да се намести.“

Испанецът записа 16-ти резулата във втората тренировка и добави, че вероятно утре влизането във втората фаза на квалификацията е възможен резултат, но наистина най-важното е колата да работи добре и да се провери всичко, върху което са работили в завода.