Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Тук сме силни в последните години, а пистата е като Китай...

Алонсо: Тук сме силни в последните години, а пистата е като Китай и Барселона

43
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо изрази надежда, че на пистата Силвърстоун той и тимът на Ферари биха могли да имат по-голям шанс да намалят аванса на Себастиан Фетел и Ред Бул в първенството, защото характеристиките й биха могли да паснат добре на колата му.

В последните 3-4 години сме силни на тази писта, а тя е от типа на Китай и Барселона – обясни испанецът, който отново подчерта, че за да има успех, колата трябва да загрява бързо гумите и в събота.

На пресконференцията преди уикенда в Англия в претъпканата зала за срещи с медиите Алонсо бе седнал до Марк Уебър, който е в центъра на вниманието, след като обяви оттеглянето си. Фернандо каза, че австралиецът ще му липсва, защото са преживели невероятни битки по пистите и уикенди извън тях.

Алонсо заяви още, че въпреки изоставането от Фетел в първенството до края на сезона има още много състезания и нищо не е решено:

– Миналата година след Монца аз имах аванс от 40 точки, а сега не сме още на този етап от шампионата. Има още много състезания, не е дошъл краят на света.

Испанецът, който е пуснал наистина сериозни мустаци и конквистадорска брадичка, развълнувано разказа за това как е посветил победата си преди три години на Силвърстоун на първия победител с Ферари във Формула 1 Хосе Фройлан Гонзалес, който почина на 15 юни. Гонзалес му се обадил след триумфа тогава и говорили по телефона, а сега би искал да посвети един нов успех на семейството му и на този прекрасен човек, направил толкова за Скудерията и спорта.