Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Утре ще разберем дали наистина сме по-бързи

Алонсо: Утре ще разберем дали наистина сме по-бързи

35
0

Предпазлив както обикновено остана Фернандо Алонсо след първите свободни тренировки за Гран при на Европа на пистата във Валенсия. Пилотът на Ферари бе най-бърз следобед, но отказа да прави изводи за скоростта на F10 и въздействието на новите компоненти по болида.

 – Още е трудно да се каже какво е подобрението в колата. От Канада досега изминаха само петнайсетина дни, а тукашната писта все пак е с различни характеристики. Затова и е трудно да се направи съвсем конкретна преценка. Все пак усещането беше добро, но ще изчакаме до утре преди да заявим дали сме по-конкурентоспособни или не. Просто понякога в петък сме доста бързи, а след това – не съвсем. Миналата година например тук бях най-бърз в петък, а в събота се оказах осми. Затова най-важното представяне е в квалификацията и състезанието. Днешните тренировки бяха за проверка дали работят новите компоненти, гумите и т.н. – заяви испанецът.

Програмата му в днешния ден включваше проверка на системите, за да се увери тимът, че всичко по автомобила работи нормално.

– С гумите нещата бяха както обикновено – изпробвахме и двата типа с различни количества гориво, за да преценим поведението им. Получихме някои позитивни резултати и като цяло сме доволни от сесиите. Наясно сме, че утре ще е трудно, разликите вероятно ще са около 1-2 десети от секундата – допълни Фернандо.

Той трябваше да отговори и на задължителните напоследък няколко въпроса, свързани със световното първенство по футбол, но макар да го следи, самият не изпадна във фенски изявления. Във Ферари пък си имат съвсем истинска вувузела, която от време на време влиза в употреба – за щастие за кратко и без да създава непоносимия шум, завладял стадионите в Южна Африка.