Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: В F10 още има неизвлечен потенциал

Алонсо: В F10 още има неизвлечен потенциал

52
0
Фернандо Алонсо

– Уикендът ни стартира чудесно – бе обобщението на Фернандо Алонсо след петъчните свободни тренировки за Гран при на Абу Даби, последен старт от Формула 1 за 2010 г.

Испанската звезда на Ферари води в генералното класиране и се надява да спечели в неделя трета титла в кариерата си. Днес той даде трето време след Люис Хамилтън (Макларън) и Себастиан Фетел (Ред Бул) и бе доволен от свършеното.

– Първото нещо в петък е проверка дали всичко е наред и дали поведението на колата отговаря на това от симулациите. След това работихме по подобрение на представянето чрез промени в настройките и нивото на аеропритискане. Сравнително доволни сме от скоростта на колата, както и от това, че е лесна за управление. Има обаче още неизвлечен потенциал – призна Алонсо.

Според него борбата в квалификацията ще е особено ожесточена с оглед на малките разлики във времената. Фернандо се надява и да е по-близо до Ред Бул-ите, отколкото в предишни стартове.

Съотборникът му Фелипе Маса пък бе с шесто време и го отчете като добър дебют на Яс Марина. Бразилецът не кара миналия сезон заради контузията си, получена по време на квалификацията за Гран при Унгария.

– Времената ми прогресивно падаха надолу както заради непрекъснатата промяна на трасето, така и поради факта, че с всеки изминал тур натисках все по-здраво. Срамота е, че накрая имах малък проблеми, заради който така и не можах да си направя серията с много гориво. Сигурен съм, че има още какво да подобрим по болида – заяви Фелипе.