Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: В Канада трябва да се фокусираме върху надеждността

Алонсо: В Канада трябва да се фокусираме върху надеждността

43
0

Фернандо Алонсо смята, че пистата в Канада е много взискателна към болидите и затова екипът му трябва да се фокусира върху надеждността, за да няма технически проблеми. Испанецът записа най-доброто си класиране от началото на сезона в Монако, завършвайки пети, но е наясно, че на това трасе ще е много трудно да бъде записан подобен резултат заради дългите, изискващи голяма мощност от двигателя прави.

„Пистата в Канада е страхотна – много взискателна и изискваща постоянна концентрация. Започва с бавни завои, но бързо преминава във високоскоростни, което натоварва спирачките и двигателя. Като цяло трасето е тежко за колите и затова надеждността тук е първото нещо, върху което трябва да се фокусираме, за да нямаме технически проблеми, които да пни провалят.”

„Резултатът в Монако беше положителен. И двете коли влязоха в точките и задържаха конкурентите, което е изключително задоволително. Знаем, че ни чака още много работа. Определено имаме напредък, но докато не стигнем до челото на колоната, ще трябва постоянно да натискаме и да се развиваме. Предизвикателството в Монреал е напълно различно от това в Монако и затова се надявам да успеем да се адаптираме бързо към тази писта .”