Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо в Ред Бул? Верстапен: Би било странно тимът да подпише с...

Алонсо в Ред Бул? Верстапен: Би било странно тимът да подпише с 42-годишен пилот

5411
0
Фернандо Алонсо, Макс Верстапен
Фернандо Алонсо и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул се върна към обичайната си за последните сезони в F1 доминация и спечели двойна победа в Гран при на Япония. Приказките за пазара на пилоти обаче продължиха с пълна сила и по време на уикенда на пистата Сузука. Неминуемо бе засегнат въпросът за слуха, според който Кристиан Хорнер иска да привлече Фернандо Алонсо в отбора от Милтън Кийнс. Първоначално се твърдеше, че мениджърът на Ред Бул в Гран при е говорил с Флавио Бриаторе. След това се заговори, че е провел дискусия и със самия Алонсо. Макс Верстапен заяви, че за екипа му би било странно да подпише с толкова възрастен пилот.

„Не ми пука кой седи до мен. И на отбора съм го казал. Винаги съм вярвал в себе си и мисля, че мога да победя всекиго. Но ако питате мен, то смятам, че би било странно да се подпише с 42-годишен пилот“, коментира Верстапен

„В Ред Бул винаги е имало традиция сами да си тренираме млади пилоти. Привличането на Серхио [Перес] бе извън този тренд, но взимането на състезател на 42 вече съвсем излиза от границите. Аз ще се разбирам с Фернандо. Нямам предвид лични взаимоотношения. Но гледам и напред, към бъдещето на отбора. В крайна сметка обаче решението кой ще кара зависи от тима“, допълни Верстапен.

Алонсо пък бе попитан след финала на Гран при на Япония дали го интересува мястото в Мерцедес, което Люис Хамилтън ще освободи в края на сезон 2024.

„Това е много добър въпрос. Но Мерцедес е зад нас и не е толкова атрактивно предложение“, отговори в типичния си стил испанецът.

На Сузука слуховете за връщане на Карлос Сайнц в Ред Бул се засилиха неимоверно, подклаждани от виждането на Сайнц с Хелмут Марко.

„Сайнц е в невероятна форма в момента. Той влезе във Формула 1 чрез Ред Бул. Тогава направи много добър сезон в Торо Росо. Името му със сигурност трябва да се обмисли. По принцип не говорим за пилоти и свързани с тях решения през април, но някак си цялото нещо е изтеглено много напред във времето. За нас обаче все пак е прекалено рано. Със сигурност ще вземем решение по-нататък“, заяви Марко.

Австриецът допълни, че за момента Перес си върши идеално работата.

„Виждате, че е в състояние да се справи. Може би фактът, че договорът му е до края на сезона също играе роля. Това изглежда е много мотивиращ факт“, каза Марко

Пазарът на пилоти е в такова състояние понастоящем, че според Ралф Шумахер Ред Бул трябва да вземе решение сега, а не да чака до лятото.

„Аз и не вярвам, че ще чакат дотогава“, продължи бившият F1 пилот. „В момента ври и кипи. Сайнц е на пазара. Алонсо все още може да бъде привлечен. А Перес трябва да си тръгне. Затова Ред Бул трябва да вземе решение сега. Не мисля, че Карлос ще е приоритет №1 заради доктор Марко – той вече пусна Сайнц да си тръгне веднъж“, добави Ралф Шумахер.