Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено опитва да получи разрешение Алонсо да участва в теста след Абу...

Рено опитва да получи разрешение Алонсо да участва в теста след Абу Даби

2566
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Индикар

Тимът на Рено се опитва да получи разрешение Фернандо Алонсо да участва в теста след финалния кръг на тазгодишния шампионат на Формула 1 в Абу Даби. Според интервю на Аутоспорт със Сирил Абитебул от отбора обсъждат въпроса с ФИА. Изпитанията след последния кръг за сезона по принцип се водят тест за млади пилоти.

В началото на юли бе обявено, че Алонсо ще се завърне в Гран при с тима, с който спечели двете си титли в F1. След това испанецът участва в 500 мили на Индианаполис. Шефът на Рено в Гран при Сирил Абитебул призна, че гледал състезанието със свито сърце. Алонсо няма планове за други надпревари до края на годината. Абитебул пък обясни, че Абу Даби може да е възможност пилотът да изкара известно време на писта.

„Първоначално подходът му бе „Ще карам, когато може“. Сега обаче придобивам усещането, че е нетърпелив да седне зад волана дори на настоящата кола“, каза Абитебул.

„Трябва да видим дали може да стане според изискванията на теста [в Абу Даби]. Затова говорим с ФИА.“

Алонсо навърши 39 години в края на юли и възрастта му бе сред обсъжданите теми след обявеното му завръщане. Даниел Рикиардо обаче вярва, че испанецът е запазил скоростта си въпреки двегодишното отсъствие от Формула 1

„Никой да не чака един стар човек. Аз лично ще очаквам един много бърз Фернандо. Не бях съвсем сигурен какво ще направи той. Знам, че беше зает с много различни категории, откакто напусна Формула 1. Не бях сигурен дали иска да се върне, но изглежда е така. В последния си сезон [в Гран при] беше с перфектно квалификационно представяне (спрямо съотборника си), все още караше изумително, а Щофел Вандоорн не е случаен пилот. Алонсо притежава таланта да извлече максимума от колата, знае как. Стар Фернандо? Аз очаквам подготвен и много бърз Фернандо“, обясни австралиецът.

Рикиардо допълни, че очаква Рено да продължи да върви напред през следващите години, както и да се състезава срещу настоящия си екип, когато пилоти ще са Алонсо и Естебан Окон.

 

View this post on Instagram

 

Very happy and proud to have the new @alpine_cars A110S !! 😍💙 #alpine #alpinea110 @grouperenault

A post shared by Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) on

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.