Фернандо Алонсо остана осми в Гран при на Франция, но сподели, че изпитва облекчение заради доброто състезателно темпо на колата си. В края на надпреварата той дори се бори с Даниел Рикиардо (Макларън) и Пиер Гасли (Алфа Таури) за шестата позиция.
„Доволен съм – все по-доволен с всеки изминал старт“, коментира Алонсо
„Според мен в Португалия и Барселона направихме крачка напред по отношение на конкурентоспособността и удобството ми в колата. За съжаление след това дойдоха двете улични писти в Монако и Баку. Те накараха всички ни да се съмняваме в скоростта си, защото не бяхме на ниво и се борехме да загреем гумите си. Не изгубихме посоката, но имахме някои други проблеми. Завръщането на конвенционална писта бе облекчение, тъй като показа, че вървим добре и се борим за място в топ 10.“
„Това са добри новини за останалата част от първенството. Представянето ще се колебае – зависи от характеристиките на трасето. Но се радвам, че извличаме максимума от колата.“
„Според мен Макларън и Ферари са по-силни (от нас) от първото състезание. Затова не мисля, че сме в позиция да се борим с тях. Но знае ли човек…“, сподели още Алонсо
„В Португалия състезателното ни темпо бе по-добро от това на Ферари. На Пол Рикар също. На някои писти има надежда, но ще е трудно. В момента сме зад Астън Мартин и Алфа Таури, така че битката в конструкторския шампионат определено ще е интересна. Ние ще се постараем да взимаме точки всеки уикенд и да сме с постоянно представяне.“
В надпреварата във Франция Алонсо убеди екипа си да влезе в бокса вместо да отстъпи позиция на съотборника си Естебан Окон. По време на първата част от състезанието в Алпин разгледаха опциите и съобщиха решението на двамата си пилоти. Алонсо отговори, че няма проблем и може да извърши маневрата в първи завой, но предпочита да направи бокс.
„Влязох в пита в следващия тур и мисля, че това бе най-доброто решение, за да оставя Естебан на чиста писта. В идеалния случай щях да спра след няколко обиколки, ако той не бе зад мен. Не исках обаче да го задържам“, обясни Алонсо.
View this post on Instagram