Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо впечатлен от представянето на BMW

Алонсо впечатлен от представянето на BMW

23
0

Въпреки че пилотите и членовете на екипа на BMW не са съвсем убедени в качествата на новата си кола Фернандо Алонсо определено не скрива изненадата си от представянето на баварците. В рамките на последните тестове преди началото на сезона, освен огромното количество работа за екипа на Рено двукратния световен шампион с охота обясняваше на испанските журналисти своето мнение за новия сезон и за това, кои ще са фаворитите.
Според испанецът Ферари определено имат огромно преимущество и смята, че едва ли италианците ще имат сериозни противници през новия сезон. И ако въобще имат той не смята че това ще бъде неговия бивш отбор Макларън. Алонсо смята за много по-вероятно BMW да представляват заплаха за Червените.
„Преди две-три седмици те бяха малко изостанали, бяха приблизително на нашето ниво”, обяснява Алонсо пред испанския AS. „След това обаче явно напипаха слабостите си и нещата се промениха много бързо в положителна посока. Според мен те сега са на нивото на Макларън!”
Според двукратния световен шампион „F1.08 е много бърза кола” въпреки че криели чудесните си времена се маскира с много гориво.
„Прави ми сериозно впечатление, че те постигат чудесни времена в началото на излизане за 20-30 обиколки, което означава, че са с минимум 60-70 килограма бензин в резервоара.”
„Определено те бяха тимът, който ме изненада най-много в последните два-три теста.”
Според Алонсо определено Ферари са фаворити, но той не смята че червените ще вземат без проблеми двете титли.
„Чух от Фиси и Трули, че едва ли не титлите за Ферари са в кърпа вързани. Аз обаче не съм сигурен в това.”