Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо впечатлен от Де Врис, Хамилтън: Ник заслужава място в F1

Алонсо впечатлен от Де Врис, Хамилтън: Ник заслужава място в F1

2943
0
Ник де Врис
Ник де Врис; снимка: Уилямс

Представянето на Ник де Врис в неочаквания му дебют във Формула 1 не остана незабелязано сред пилотите. Нидерландецът бе извикан от Уилямс да замести Алекс Албон, който бе опериран от апендицит. Той направи една тренировка в петък, но с Астън Мартин, така че имаше само третата свободна сесия, за да си припомни управлението на Уилямс FW44. Де Врис кара в една петъчна тренировка за екипа от Гроув в началото на уикенда за Гран при на Испания през май. Вчера следобед той успя да се класира за Q2, а след прилагането на множеството наказания на други пилоти се оказа, че ще стартира от осма позиция на грида.

„Според мен е трудно веднага да си кой знае колко бърз, скачайки в колата след една тренировка. Но Ник направи много добро представяне. Надявам се да го завърши и с добро състезание“, отбеляза Фернандо Алонсо

„Петъчната тренировка вероятно му е помогнала да придобие мъничко опит. Мисля, че се справя чудесно. Надявам се в състезанието също да се получи, интересно ще е“, допълни испанецът.

Люис Хамилтън е работил с Де Врис, който е пилот на Мерцедес. Седемкратният световен шампион не бе видял още класирането на нидерландеца, когато коментира какъв пилот е той.

„Ник е много талантлив състезател. Познавам го отдавна, още откакто бе много млад. Аз бях още в Макларън, а баща ми се опитваше да му помогне да стигне до Формула 1. Много ценен член на екипа е. Върши страхотна работа на симулатора. Освен това е супер позитивно настроен, праща ми имейли. Зарадвах се, когато чух, че ще получи шанс да кара. Заслужава място в F1 и затова се надявам представянето му да е добро“, каза Хамилтън.

Макс Верстапен отбеляза, че е чудесно сънародникът му да получи възможност да демонстрира качествата си

„Случи се неочаквано, но е страхотно. В крайна сметка е чудесно да кара за Уилямс точно сега, защото отборът бе силен на Спа, тук също. Надявам се да се наслади на всичко, защото това е специален момент. Дано избегне проблеми в началото и да направи добро състезание“, каза още пилотът на Ред Бул.