Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Все още изоставаме като скорост и не сме фаворити

Алонсо: Все още изоставаме като скорост и не сме фаворити

65
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо започна уикенда в Белгия с поредното твърдение, че Ферари не са фаворити за предстоящото състезание на Спа и изостават от най-бързите болиди във Формула 1 в момента.

– Лятото не промени нищо. Ясно е, че като спреш да се състезаваш за няколко седмици и погледнеш точките и класирането, виждаш аванса. Само два-три лоши старта обаче са достатъчни, за да загубиш всичко. В същото време ние сме най-бавни от екипите в челото. Имам предимство в точките, но не и в скоростта, така че въобще не сме фаворити – обясни двукратният световен шампион.

Звездата на Ферари отказа да предполага къде се нареждат той и екипът му като представяне спрямо съперниците:

– Трудно е да се каже къде се намираме като сила сред екипите, тъй като представянето се променя във всеки старт и разликата спрямо полпозишъна не е една и съща. Последния път бяхме на около 0,8 сек от първата позиция на грида, което е прекалено много и трябва да намалим разликата. Да видим какво ще се случи на Спа и Монца – специални писти, където колите са с много ниско аеропритискане и на които е необходимо да вземем точки.

Следващите три месеца пък ще са особено напрегнати за целия спорт. Алонсо е наясно с натоварването, но определено е готов за него.

– 9 надпревари за 13 седмици са предизвикателство за всички, особено като се има предвид, че 7 от тях са извън Европа. Това прави още по-трудно въвеждането на новости за колите. Пилотите и хората от отборите също ще са сериозно натоварени с цялото това пътуване и смяна на часови зони. Аз лично наблегнах много сериозно на физическата подготовка по време на лятната ваканция. Започвам от нулата с напълно презаредени батерии и мисля, че ще сме в страхотна форма – обясни той.

Алонсо отбеляза също така, че този уикенд Михаел Шумахер ще участва в своята Гран при №300.

– Михаел винаги ще бъде човекът за сравнение. Трябва да уважаваш пилот, спечелил 7 титли, толкова много състезания и полпозишъни. Той е състезателят с рекордите във Формула 1 и докато все още е на грида с нас, ще бъде най-добрият, както и онзи пилот, когото уважавам най-много и се опитвам да му подражавам в най-голяма степен – заяви испанецът.