Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо вярва, че ще спечели повече точки от Фетел в Гран при...

Алонсо вярва, че ще спечели повече точки от Фетел в Гран при на САЩ

43
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо никога не се отказва и го демонстрира още веднъж на пистата Съркюит ъф ди Америкас, след като даде едва девето време в квалификацията за Гран при на САЩ. Испанецът е убеден, че ще е пред Себастиан Фетел (Ред Бул) в утрешната надпревара, въпреки че е толкова назад спрямо спечелилия полпозишъна германец.

Все още вярвам, че утре ще спечелим повече точки от Себастиан – заяви Алонсо пред Скай Спортс.

По принцип Ферари са с по-добро състезателно, отколкото квалификационно темпо и това явно увеличава убедеността на двукратния световен шампион, въпреки че Фетел бе най-бърз в абсолютно всички сесии до момента. Алонсо обаче има грижи с поведението на автомобила си, който така и не успя да настрои според изискванията си. Техническият директор на Скудерията Пат Фрай призна, че екипът е далеч от оптимални реглажи на управляваното от Фернандо F2012, като и той повтори превърналото се мантра изречение за по-доброто представяне в състезанията.

Проблем може да се окаже и фактът, че Алонсо ще отиде на осма позиция на грида заради наказанието на Ромейн Грожан (Лотус). Това означава, че ще потегли от по-мръсната половина на пистата, а Люис Хамилтън (Макларън) например вече заяви, че се тревожи именно от старт от четно място на решетката (той е втори).

Всъщност точно Хамилтън оказа най-сериозна съпротива на Ред Бул днес и дори изпревари Марк Уебър.

Много сте бързи, момчета – отбеляза англичанинът пред австралиеца след края на квалификацията.

Не, той е бързият – посочи съотборника си Уебър.

Всичко това не повлия на Алонсо, който демонстрира за пореден път вяра в себе си и тима си.

В последното състезание бяхме седми (на грида), тук сме осми, така че ситуацията е малко или повече същата. Ще опитаме да се придвижим напред в неделя. Като цяло сме силни в надпреварите. Трябва да останем уверени и да сме оптимисти, защото темпото ни в неделя се подобрява значително – допълни той.