Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо залага на Фетел за титлата

Алонсо залага на Фетел за титлата

39
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че би заложил на съперника си Себастиан Фетел за спечелване на титлата във F1 този сезон.

Независимо от факта, че испанецът е трети в класирането и има все още математически шанс да стане шампион, той смята немския пилот за почти сигурен носител на короната в Гран при за 2011 г.

Имаме огромен дефицит в точките и нямаме реален шанс, затова аз мисля само състезание за състезание, но не и за шампионата – признава испанецът в интервю за Ауто Билд. – При всички случаr бих заложил парите си на Фетел.

Според испанеца Себастиан е голям шампион, който ще спечели втора титла и има талант и способност да се справя с напрежението.

Тези, които го критикуват, почти неизменно са извън спорта и нямат ясна представа – заявява Фернандо, който макар и едва 30-годишен вече е един от най-опитните пилоти в модерната Формула 1.

Коментирайки тима на Ред Бул и техния болид, Алонсо заявява:

Те интерпретираха правилата по-добре от нас, направиха невероятна кола. Ейдриан Нюи е ключовата фигура, но има и много хора около него, имат отличен дизайнерски екип.

Алонсо твърди още, че независимо от представянето си Михаел Шумахер ще остане най-добрия пилот в историята на F1 и заслужава уважение, а Нико Розберг рано или късно ще стане шампион.

Коментирайки качествата на съотборника си Фелипе Маса, испанецът е категоричен, че той е един от най-силните съекипници, които някога е имал.

Той е много, много близо, на до десета от секундата. Работим добре заедно, а разликата идва от това, че имаме много различен стил на каране. Аз атакувам завоите агресивно, докато той кара много по-гладко.

Връщайки се към злощастното за себе си и Ферари състезание в Абу Даби миналия сезон, Алонсо е категоричен:

Много е болезнено, когато изпуснеш от ръцете си толкова голяма цел. Но отделихме прекалено много внимание на Марк Уебър и много по-малко на Себастиан Фетел. Когато Уебър спря в пита1 го последвахме и ние, а напред Себ сигурно много се е смял. С Марк влязохме после в трафик, а той остана дълго напред с караните си гуми, спечели и стана шампион.

Тези спомени неминуемо се свързват и руснака Виталий Петров, за когото Алонсо никога не се е изказвал ласкаво.

Не съм обсебен от него, но поведението му не беше особено интелигентно – казва испанецът. – За мен бе важно, но не сакрално състезание, а той се бореше толкова агресивно.

Испанецът е категоричен още, че целта му е да спечели поне още една титла с Ферари и ако това не стане в сегашния му договор до 2016 г., ще трябва да остана като Михаел Шумахер 20 години в спорта до 2021 г.