Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо започна работа за следващия сезон

Алонсо започна работа за следващия сезон

39
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо започна работата си за следващия сезон във Формула 1.

Двукратният световен шампион се запозна и работи по новите процедури, по които ще работят догодина пилотите. Испанецът имаше сериозна програма на симулатора на Ферари в базата на тима в Маранело.

Доволен съм от това как премина денят ми на симулатора. Изпълнихме всичко, предвидено в програмата. Беше хубаво пак да карам, дори и само виртуален автомобил. Прегледахме множество идеи с инженерите: намираме се едва в началото на обучителния процес. Вървим напред през цялото време и е прекрасно да имам възможността да допринасям за работата (по новия болид) – заяви Алонсо пред официалния уебсайт на тима.

След сесията на симулатора Фернандо замина за Рим, където се срещна с президента на Ферари Лука ди Монтедземоло. Двамата участваха в събитие за събиране на средства за благотворителна фондация.

Днес в Маранело пък ще се състои традиционният коледен обяд, на който всички служители се събират заедно с пилотите, както и с представители на техническите и комерсиални партньори на отбора. Фелипе Маса ще е част от събирането за последен път – бразилецът напуска Скудерията и ще се присъедини към Уилямс за следващия сезон.

Следобед е специалното събитие за децата на служителите на Ферари.