Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Засега само наблюдаваме битката в Мерцедес отдалеч

Алонсо: Засега само наблюдаваме битката в Мерцедес отдалеч

40
0
Фернандо Алонсо

Ферари в момента е в състояние само да наблюдава отдалеч битката и отношенията между състезателите на Мерцедес отдалеч, заяви Фернандо Алонсо.

Двукратният световен шампион сподели след Гран при на Монако, че би станало интересно, ако той и екипът му са в състояние да се намесят в борбата за победи в надпреварите от тазгодишния шампионат на Формула 1.

Мисля, че сме малко прекалено далеч от битката за шампионата в момента. Би ни се искало да сме малко по-близо до възможността да се борим за победи или поне с по-добри класирания в точките. Но според мен Мерцедес са толкова напред, че само наблюдаваме битката и отношенията между техните състезатели отдалеч, като за нас те нямат някакво особено влияние. Но ако се окажем в позиция да се борим за победи, да водим битка за шампионата, а те се борят (помежду си в екипа), би станало интересно – обясни той.

Според Алонсо случващото се между пилотите на Мерцедес е напълно нормално:

В този спорт напрежението е огромно, както и медийното внимание и се стараеш да победиш съотборника си, за да те уважават. Ако битката пък е направо за титлата, то всичко става още по-публично и натоварено, понякога дори нещата се преувеличават. Сигурен съм, че Мерцедес ще имат добри и лоши моменти през годината. Надявам се и двамата (Люис Хамилтън и Нико Розберг – б.р.) да направят чист шампионат. Който победи вероятно е по-добрият от тях и този, който е заслужил успеха.

Фернандо ще се разсее през юни от Гран при стартовете с нещо ново: той ще даде старта на 82-ото издание на легендарните 24 часа на Льо Ман. Испанецът ще развее карирания флаг в 15 часа местно време на 14 юни. Организаторите от Automobile Club de l’Ouest коментираха, че за тях е огромна чест лично Алонсо да даде начало на надпреварата. Той ще е първият пилот, който все още се състезава и ще има тази възможност в историята на 24-те часа.