Начало Избрани Алонсо: Завръщането на Строл показва желанието и мотивацията му да печели с...

Алонсо: Завръщането на Строл показва желанието и мотивацията му да печели с Астън Мартин

302
0
Ланс Строл, Астън Мартин
Ланс Строл, снимка Астън Мартин

Фернандо Алонсо твърди, че завръщането на Ланс Строл този уикенд е наистина добър знак за Астън Мартин. Според испанеца, това показва борбения дух и мотивацията на канадския състезател.

Строл бе принуден да пропусне от предсезонните тестове в Бахрейн заради травма на китката, получена при падане с тренировъчен велосипед. Пилотът на Астън Мартин се подложи на операция, при която в едната му китка бяха поставени няколко щифта. По този начин се ускори възстановяването на Строл, който в крайна сметка получи разрешение да се състезава за откриващия кръг в Сахир този уикенд.

Алонсо призна, че случката със Строл му напомня за пролетта на 2022 г. Тогава той се е състезавал с няколко счупени кости на двете си ръце в резултат на катастрофата в Q3 в Австралия. Испанецът получи повреда в хидравликата, заради която се удари в предпазните ограждения на пистата Албърт парк

„В моя случай през миналата година счупих няколко кости на двете си ръце. Всъщност не бях напълно възстановен до началото на лятната пауза през август напълно възстановен. Да, имах известни болки, но въпреки това стисках зъби, защото обичам да карам“, обясни Алонсо.

Алонсо похвали Строл заради желанието му да се върне в битката възможно най-скоро. Испанецът настоя, че това е наистина добър сигнал към отбора.

„Не знам какво точно има Ланс. Това е нещо лично. Очевидно сега ще кара колата, което е хубаво.“

„Завръщането на Строл показва желанието и мотивацията му да печели с Астън Мартин. Радвам се, че той е тук и ще се опита да участва в състезателния уикенд“, каза Алонсо.

„Няма значение за каква позиция ще се бори по време на този уикенд. Той е тук и е готов да опита, което е много добър знак.“

Очаква се Алонсо да e реален претендент за място на подиума този уикенд като се вземе предвид силното представяне на Астън Мартин по време на тестовете. Испанецът разкри, че Строл е бил информиран отблизо за развитието на отбора в Бахрейн миналата седмица.

„Бяхме в контакт от първия ден. Ланс беше информиран за всичко по време на теста. Говорихме с него по време на обедната почивка, а също и във вечерните сесии.“

„Той беше в симулатора и през последните няколко дни и ни даваше обратна връзка. Следователно двамата бяхме на едно и също ниво в реално време“, добави Фернандо Алонсо.