Начало Избрани Алпин има големи надежди за уикенда на Спа

Алпин има големи надежди за уикенда на Спа

648
0
Алпин А523
снимка, Спас Генев

Алпин има големи надежди за уикенда на Спа. Френският отбор ще използва чисто нов под на белгийското трасе. Актуализацията е част от предварителния план за развитие на Алпин. Базираният в Енстън отбор се надява да се върне в правия път и започне отново да печели точки.

Алпин постигна известен напредък след критиките от страна на бившия главен изпълнителен директор Лоран Роси. Базираният в Енстън екип вкара два автомобила в точките в Маями, Монако и Испания и дори записа подиум в Монте Карло благодарение на Естебан Окон. Това позволи на Алпин да се затвърди на петото място при конструкторите

Алпин направи сериозна крачка назад в последните два старта. Френският екип трябваше да оттегли двата си болида във Великобритания. Първо Окон отпадна заради технически проблем. По-късно Пиер Гасли получи поражения, след като се удари в Ланс Строл (Астън Мартин).

Бившият отбор на Рено преживя още по-голям кошмар миналата седмица в Унгария. Тогава Окон и Гасли участваха във верижна катастрофа и се удариха помежду си. Така Алпин загуби двете си коли още в самото началото на състезанието и отново си тръгна с празни ръце.

Проблемите на Алпин бяха добре дошла новина за Макларън. Британският тим направи огромен скок в последните три надпревари и записа два подиума. По този начин британците изместиха Алпин от петото място при конструкторите и натрупаха аванс от 40 точки.

Алпин представи ново предно крило на Силвърстоун. Френският отбор се надяваше това да помогне в борбата с Макларън. Този уикенд екипът има чисто нов под, на който възлага големи надежди да подобри представянето на болида А523.

„Подът е независим от предното крило“, каза спортният директор на Алпин Алан Перман. „Тази актуализация е много важна, защото трябва да продължим да притискаме автомобила, да се движим напред и да ставаме по-бързи,  Тя не е свързана с предното крило, но е много важна стъпка за нашия тим.“

Перман обяви дали Алпин ще разполага с още подобрения до края на сезона

„Определено има голямо подобрение за Сингапур. Смятам, че със сигурност ще има и по-малки неща, например в Монца“, обясни Перман.

Алпин изостана доста сериозно от Макларън в последните стартове. Френският отбор вече започна съвсем да се отдалечава от целта, която си зададе преди началото на сезона- запазване на четвъртото място при конструкторите.

„Макларън свърши невероятна работа. Честно казано им свалям шапка. Ако погледнете от мястото, където се намираха в Бахрейн, до това, до което стигнаха, изглежда, че това са успели да решат проблемите си, тъй като преди това страдаха“, обясни спортният директор на Алпин.

„Не е нормално да се прави такава голяма крачка напред. Но дори и така, те са направили нещо страхотно. Разбира се, гледаме останалите отбори, но основно се фокусираме върху себе си и собствения си модел в тунела, както и върху възможно най-бързото обновяване на болида“, добави Перман. Британецът също така каза, че Алпин все още е стреми да бъде четвъртият най-бърз отбор на решетката. „Това е нашата цел и нашият план. Ние ще продължим да се развиваме колкото се може по-усилено, за да се опитаме да постигнем това нещо.“

Междувременно Отмар Шафнауер очаква новият под да не окаже влияние върху подготовката на Алпин на Спа.

Надявам се, че не. Все пак ще използваме пода, тъй като той е по-производителен и трябва да подобри представянето с около две десети от секундата на обиколка, така че ще го сложим.“

„Но от друга страна имам прекалено е малко време да го оценим и анализираме, но все пак разполагаме с добри инструменти за оценка. Подът ще бъде оборудван с измервателни уреди, за да можем да видим дали засмуква повече въздух и колко притискане ще получим от него“, обясни шефът на Алпин.