Начало Избрани Алпин: Напълно очакваме да сме пред Мерцедес и Ферари в Барселона

Алпин: Напълно очакваме да сме пред Мерцедес и Ферари в Барселона

1836
0
Алпин А523
Алпин А523; снимка Спас Генев

Алпин си постави амбициозна цел в предстоящата Гран при на Испания. Френският отбор заяви, че очаква да продължи добрата си форма от Монако и да се намира пред отборите на Мерцедес и Ферари.

Алпин показа много добра скорост в Монте Карло. Базираният в Енстън екип бе близо до спечелването на полпозишъна благодарение на Естебан Окон. Французинът в крайна сметка даде четвърто време, но потегли едно място напред заради наказанието на Шарл Льоклер

В състезанието Окон успя да задържи зад себе си видимо по-бързия Карлос Сайнц. Пилотът на Алпин влезе в бокса в правилния момент и след започналите валежи от дъжд. Така в крайна сметка французинът финишира на трето място и донесе първия подиум за Алпин от Гран при на Катар 2021. В същото време Пиер Гасли остана седми.

Спортният директор на Алпин Алан Перман призна, че е бил доволен от резултата в Монте Карло. Той заяви, че екипът е донесъл някои подобрения, които са били специфично за трасето в Княжеството. Перман все пак не вижда причина, поради който Алпин да не се бори с Мерцедес и Ферари по време на състезателния уикенд в Барселона.

„Не мисля, че A523 е специален автомобил за Монако. Това се дължеше заради подобренията, които направихме за Имола и Монте Карло. Просто автомобилът ни работи добре“, сподели Перман.

„Напълно очакваме да сме пред Мерцедес и Ферари в Барселона. Макс е твърде далеч от нас, както и Чеко, стига да няма проблеми“, продължи спорният директор на Алпин.  „Настигането на Фернандо също ще бъде много трудно. Въпреки това не виждам защо да не можем да се състезаваме с Ферари и Мерцедес, както направихме [в Монако] и Маями. В крайна сметка те бяха по-бързи от нас, но ние се състезавахме с тях. Честно казано се стремим точно към това“, добави Перман.

Перман разкри, че Алпин ще използва още новости в своя автомобил по време на уикенда в Каталуния. Именно тук френският екип очаква да получи по-добра представа за представянето на A523.

„Монако очевидно е необичайна писта. Щастливи, че се справихме добре там“, каза Перман. „Очакваме да се представим добре в Барселона. Това ще ни даде много по-добра представа за автомобила. Предстои ни още един малък ъпгрейд, както и на повечето писти до края на сезона. Развитието ни продължава с пълна сила. Надявам се, че в Барселона ще надградим това, което постигнахме в Монако“, завърши спортният директор на Алпин.

Междувременно пилотите на Алпин Естебан Окон и Пиер Гасли също коментираха предстоящата Гран при на Испания. Окон финишира седми в последното издание на състезанието в Барселона. 26-годишният състезател се надява да изравни това постижение и дори да го подобри

„Последните няколко дни бяха много добри. Да се качиш на подиума в емблематичната Гран при на Монако е мечта за всеки пилот, така че е наистина страхотно да кажем, че сме го направили. Целият уикенд в Княжеството беше доказателство за упоритата работа на екипа, както на пистата, така и в Енсттън и Вири, както и за вярата, че подобен резултат е възможен“, сподели Окон.

„Ще се държим с наведени глави, тъй като знаем, че ни предстои дълъг път. Имаме амбициозни цели, които все още искаме да постигнем. Разбира се, няма много време за почивка и размисъл, тъй като вниманието ни бързо се насочва към Гран при на Испания този уикенд“, добави пилотът на Алпин.

Същевременно Гасли финишира 13-ти в последната Гран при на Испания. Целта на французина е да намери място в топ 10 и да донесе ценни точки за Алпин.

„Бях доста доволен като цяло от представянето ни в Монако, което завърши с много добър отборен резултат. От моя страна имам чувството, че изградихме уикенда добре и преминахме от продуктивен петък към събота. Бях малко разочарован, че не успяхме да извлечем всичко в Q3, тъй като можехме да сме по-високо на стартовата решетка и в по-силна позиция. В състезанието остана на седмо място, макар да знаех, че мога да се представя по-добре“, каза Гасли.

„Ще продължим да работим заедно като екип, за да сме сигурни, че можем да извлечем максимума от състезателните уикенди. Определено очаквам с нетърпение Испания този уикенд, където целим да запишем още един силен резултат“, добави състезателят на Алпин.