Начало Избрани Алпин направи нови структурни промени в своето ръководство

Алпин направи нови структурни промени в своето ръководство

673
0
Бруно Фамен
Бруно Фамен, снимка Алпин

Алпин направи нови структурни промени в своето ръководство. Френският производител обяви повишението на Бруно Фамен. Французинът вече заема длъжността „вицепрезидент на подразделението за моторни спортове на Алпин“. Като такъв, той ще ръководи участието на марката в различни дисциплини в моторните спортове. Тук се включват F1, WEC, ралита и др.

Съобщението идва в момент, когато Алпин прави сериозно преструктуриране на управлението под ръководството на главния изпълнителен директор Лоран Роси. Фамен ще работи и ще се отчита директно на Роси. Френският инженер е и като „посредник“ между Роси и директора на отбора Отмар Шафнауер

Фамен ще ръководи не само работата на отбора от F1. Той ще отговаря и за програмата на Алпин в състезанията за издръжливост, проекта за рали Дакар и ралитата. Всичко това е като част от новата му роля, включително и надзора на пилотите от Академията на Алпин.

Новата организация на Алпин ще включва и няколко функционални центъра. Тази година Филип Криф беше назначен за вицепрезидент по инженерните въпроси и продуктовото представяне, а Антонино Лабате – за вицепрезидент по продажбите, маркетинга и работата с клиентите.

Повишаването на Фамен ще позволи на Роси да посвети повече време на международното развитие на Alpine Cars. Същевременно френският инженер ще може да използва богатия си опит в моторните спортове, изграден на базата на уникалния му рекорд от победи, включително няколко титли в Льо Ман и Дакар.

В допълнение към новите си отговорности, Фамен ще продължи да изпълнява длъжността директор на подразделението за двигатели на филиала на Рено във Вири-Шатийон. Там се произвеждат високоефективни задвижващи агрегати за няколко категории, включително F1.

„Бруно Фамен ще може да използва богатия си опит в моторните спортове. Той е свързан с редица победи включително няколко титли в Льо Ман и Дакар. Той ще допринесе и с признатото си инженерно ноу-хау, което помогна за утвърждаването на Алпин  като надеждна референция в падока, както и с богатия си опит в областта на регулациите за моторни спортове. Не трябва да забравяме, че той дълго време е бил уважаван изпълнителен директор на ФИА“, се казва в изявление на Алпин.

Фамен има изключително богата визитка в моторните спортове. Французинът е прекарал повече от две десетилетия в Пежо и има основна заслуга за успехите на марката в рали Дакар и 24-те часа на Льо Ман. Освен това Фамен работи известно време и във ФИА.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)