Начало Избрани Алпин направи поредна структурна промяна във висшето си ръководство

Алпин направи поредна структурна промяна във висшето си ръководство

461
0
Алпин F1
снимка, Алпин

Алпин направи поредна структурна промяна във висшето си ръководство. Френският производител обяви новия си главен изпълнителен директор Филип Криф. Той идва на мястото на Лоран Роси, който вече ще заема нова роля в екипа и ще се занимава с други проекти. Промяната влиза с незабавен ефект.

Криф се присъедини към Алпин през март миналата година. Сега той поема отговорностите на Роси като главен изпълнителен директор на марката. В същото време французинът ще се съсредоточи върху „специални проекти“ в рамките на групата на Рено

Биографията на Криф е повече от впечатляваща. Преди това той е заемал длъжностите директор на отдела за автомобили в Мазерати и технически директор на марката Алфа Ромео. След това Криф е бил и директор по инженерните въпроси във Ферари. Сега той заема мястото на Роси.

„Бих искал да благодаря на Лоран за непоколебимата му ангажираност през последните две години начело на Алпин“, сподели главният изпълнителен директор на Рено Груп Лука де Мео. „Лоран е определил ясна и амбициозна стратегия за марката. Той е поставил Алпин във възможно най-добрата позиция за постигане на дългосрочните й цели.“

„Сега сме готови да навлезем в нов етап от своето развитие и да се превърнем в марка на бъдещето“, продължи Де Мео.  „Филип съчетава дългогодишен опит в бранша, отлични технически познания и лидерски качества. Те са от ключово значение за успеха на нашия проект, включително пускането на новите автомобили от следващата година. Напълно се доверявам на Филип и неговия екип, че ще изведат Алпин до нови върхове“, добави CEO-то на Рено Груп.

Последните промени в ръководството на Алпин последваха неотдавнашното повишение на Бруно Фамен. Френският специалист вече е вицепрезидент на Alpine Motorsports. Като такъв той ще наблюдава всички дейности на марката в моторните спортове. Тук се включват F1, WEC и ралита. Фамен ще бъде и като посредник между Криф и шефът на екипа в F1 Отмар Шафнауер.

Алпин записа известни успехи под ръководството на Роси. Френският отбор спечели Гран при на Унгария 2021 с Естебан Окон. Тимът спечели само два подиума след този успех.