Начало Избрани Алпин ще представи пакет с актуализации в Бахрейн

Алпин ще представи пакет с актуализации в Бахрейн

703
0
Алпин А523
снимка, Алпин

Алпин ще представи пакет с актуализации в Бахрейн. Френският отбор се чувства много уверен във възможностите си в началото на 2023 въпреки колебливото представяне в тестовете.

Алпин не направи кой знае какво впечатление по време на изпитанията на пистата Сахир в края на миналата седмица. Пилотите на тима Естебан Окон и Пиер Гасли не записваха толкова добри времена и рядко попадаха в топ 10. Двамата бяха съсредоточени върху пробези с повече количество гориво и изпробваха различни компоненти върху автомобила А523. Следователно Алпин така и не използва най-меките гуми на Пирели и не записа нито една квалификационна обиколка.

Въпреки скромното представяне на Алпин се посочва, че базираният в Енстън тим изглежда наистина конкурентоспособен. Очаква се французите да се борят с Астън Мартин и Макларън за това кой да бъде най-добрият отбор от останалите

Техническият директор на Алпин Мат Харман заяви, че отборът е доволен от резултата си от тестовете и напълно е изпълнил предварителната си програма.

„Имаме известна увереност. Това е така защото все още не използваме пълния потенциал на автомобила“, сподели Харман.

„Не обичам да мисля твърде много върху това, защото, честно казано, нямам представа къде се намират останалите отбори. Всички знаем, че отборите се гледат един друг и предполагат къде точно ще се намират в подреждането.“

„В това има огромно ниво на несигурност. Но от наша гледна точка нещата реагираха според нашите очаквания. Също така аеродинамиката ни работи доста добре. Миналата седмица изпробвахме някои доста интересни различни разработки, които се оказаха доста ефективни. Сега очакваме с нетърпение първото състезание за сезон 2023 в Бахрейн“, добави техническият директор на Алпин.

Отмар Шафнауер се съгласи с казаното от Харман. Директорът на Алпин обясни, че тестовете са показали някои обещаващи резултати. Въпреки това той е предпазлив оптимист относно шансовете на Алпин в Гран при на Бахрейн.

„Все още не сме правили серии с малко количество гориво, за да видим какво можем да направим за една обиколка. Оптимизмът ми идва от факта, че темпото ни в дългосрочен план изглежда доста добро. Освен това получихме прилична обратна връзка от Окон и Гасли. И двамата които казаха, че са доволни от автомобила“, каза Шафнауер.

„Болидът е по-предсказуем в сравнение с миналата година. Сега нямаме толкова проблеми и подскачане. Въпреки това има още няколко неща, които могат да се направят“, допълни директорът на Алпин.

Същевременно Харман разкри, че първият пакет с актуализации на Алпин A523 ще се появи още в откриващия кръг за сезон 2023 в Бахрейн

„Ще има някои визуални разлики спрямо предсезонните тестове. Имаме доста добра програма за обновяване. Надявам се това да ни помогне да се доближим до третата позиция при конструкторите и дори да се борим за нея“, обясни Харман.

„После ще продължим напред с това, което научихме миналата седмица. Надяваме се да подобрим самия автомобил за първото състезание. Освен това искаме да приложим същото агресивно развитие на автомобила с напредване на сезона.“

Миналия сезон Алпин се отличаваше с това, че редовно внасяше нови части в автомобила. Харман се надява, че отборът може да направи същото и тази година.

„Може да не е на всяко състезание, защото с развитието на автомобилите те стават все по-интегрирани. Следователно пакетите, които трябва да донесеш, трябва да са малко по-широки“, каза той.

„Ще се опитаме да разработим нещо всяко състезание, дори и да не е свързано само с шасито. Тук важат и неща, които можете да видите визуално, както и такива и неща, които може би няма да видите. Въпреки това те ще ни помогнат да записваме по-добри времена за обиколка.“

„Да, това е нашето намерение. Миналата година бяхме доста горди с това. Сега разполагаме с малко повече ресурси и финанси. Така единствено от нас зависи дали ще се справим с тази работа или не“, завърши техническият директор на Алпин.