Начало Избрани Алпин подписа договор с бивш спонсор на Астън Мартин

Алпин подписа договор с бивш спонсор на Астън Мартин

1199
0
BWT Alpine F1 Team
снимка: Алпин

Алпин подписа договор с бивш спонсор на Астън Мартин. Това е един от водещите доставчици на системи за пречистване на вода в световен мащаб- BWT. Двете компании обявиха стратегическо и дългосрочно партньорство. В резултат на това името на отбора става BWT Alpine F1 Team. 

Алпин се ангажира да използва емблематичната розова марка на BWT, за да разпространява описанието за устойчивост и социална отговорност. Французите ще използват комбинирате глобални платформи на F1 и автомобилната индустрия. Розовият цвят символизира мисията на BWT да „Промени света глътка по глътка“ и да го прави малко по-добър всеки ден чрез прилагане на концепцията за свободна от бутилки зона.

За Алпин това е нова стъпка напред, тъй като тимът има за цел да предизвика шампионата в рамите на 100 състезания в тази нова ера на регламентите. Откакто направи официалния си дебют в сериите през 2021, Алпин се доказал като пъргав и и динамичен отбор, който е способен да се състезава в по-предната част на колоната и да е гъвкав на пистата и извън нея. Също така отборът е поел ангажимент да използва платформата на F1 и автомобилната индустрия като цяло, за да изведе важни социални въпроси на преден план.

BWT (Best Water Technology) e лидер на европейския пазар в пречистването на вода. Компанията продължава мисията да представя вода по целия свят, което е с перфектно качество. Вместо в бутилки, тя може да се използва директно от кран, диспенсър или филтър за трапезна вода. С иновативни и оригинални BWT технологии, водата се филтрира.  В същото време се обогатява с ценни минерали и микроелементи като магнезий, цинк и силикат, спестявайки време и енергоемко транспортиране, съхранение и изхвърляне на бутилки с вода.

Алпин и BWT са посветени на съвместната работа, за да намалят въглеродния си отпечатък в определени области. Първата стъпка към този план е премахването на пластмаса за еднократна употреба.

„Развълнувани сме да обявим, че BWT ще бъде партньор на нашия отбор през следващите години. Програмите за устойчивост на Алпин и BWT са напълно отдадени на идеята за премахването на пластмасите за еднократна употреба. Искаме да убедим възможно повече хора да намалят изхвърлянето на пластмасови отпадъци. Успоредно с това ще използваме огромната глобална платформа на F1, която да осигури подкрепа на нашия спонсор в борбата им срещу несправедливото разпределение на чиста, безопасна и здравословна питейна вода“, заяви вицепрезидентът по маркетинг и продажби Седрик Джорнел. 

„Горди сме да станем част от екипа на Алпин като негов основен партньор. Нашите уникални и патентовани технологии за пречистване на водата могат да помогнат за „Промяна на света- глътка по глътка.“ Първият етап от това ще бъде създаване на зони без бутилки на BWT във всички фабрики на Алпин и на състезателни събития. Обединяването на силите за повишаване на осведомеността, както и борба за устойчивост, подравнява перфектно нашата компания и френския екип.“

Освен това ние инвестираме повече от две десетилетия в разработването на мембрани за нашата бъдеща икономика, която ще бъде захранвана от водород. Междувременно ние сме един от водещите доставчици в света на мембрани за производство на зелен водород. Също така доставяме и мембрани за горивни клетки. Те са енергийният преобразувател на 21 век. Заедно с нашите нови партньори ще допринесем за състезания без вредни емисии и устойчива електрическа мобилност с горивни клетки“, сподели главният мениджър на BWT Люц Хубнер.

Алпин ще представи новата си кола на 21 февруари, която ще носи логото на компания за пречистване на вода.

Преди да подпише с френския отбор, BWT имаше дългогодишно партньорство с отборите на Форс Индия/Рейсинг Пойнт и Астън Мартин. Преди няколко седмици стана ясно, че британския екип прекратява сътрудничеството си с австрийците.